הפעם אני מכין מאפה מחומרי גלם פשוטים וזמינים, כשכל הסיפור בעצם הוא בחיבור הנכון ביניהם.

כל מה שצריך הם גרגירי פול קפואים וכמה סוגי גבינות שהמקרר יודע לאגור ומגיע הרגע שחייבים להכין מהן משהו או שפשוט חבל.

חומרי גלם זמינים ופשוטים | צילום פרטי

התיבול פשוט - פלפל שחור ואורגנו. הכנה מהירה ולא מתוחכמת, והנה קיבלנו ארוחה קלילה, מהנה ולא שגרתית.

שידכתי למנה צלחת של פרוסות מלפפון עם יוגורט מעל, מתובל בנענע יבשה ושמן זית, וסלט עגבניות פשוט עם בצל ושמן.

לטעמי זו הארוחה המושלמת, כי מי צריך יותר מזה.

מאפה פול ירוק ומיני גבינות

החומרים:

600 גרם פול ירוק (אפשר בהחלט קפוא)

8 שיני שום חצויות

כף שטוחה אורגנו

פלפל שחור

מלח

מעט שמן לטיגון

תערובת הגבינות

200 גרם גבינות קשות – קשקוול, צפתית, אמנטל 

4 ביצים

שליש כוס חלב

פלפל שחור גרוס

הסוד הוא בחיבור בין המרכיבים | צילום פרטי

אופן ההכנה:

חולטים את הפולים במי מלח עד לריכוך. מסננים ומניחים בצד.

מטגנים קלות את חצאי השום, מוסיפים את הפולים החלוטים ומטגנים יחד כמה דקות.

מתבלים בפלפל שחור, אורגנו ומלח.

אני אוהב להוסיף גם צ'ילי שמקפיץ את החך (אבל לא חובה).

בקערה מערבבים את כל חומרי תערובת הגבינות, כולל הביצים והחלב, עד לקבלת תערובת אחידה שאליה מוסיפים את הפולים ואת חצאי השום המטוגנים.

מערבבים בעדינות ויוצקים לתבנית ומעבירים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לכחצי שעה או עד להזהבה.

אפשר גם (ואפילו מומלץ): להכין שתי תוספות ליד שמשביחות את המנה:

יוגורט מתובל בנענע יבשה, שמן זית ומלפפון מגורר או פרוס (אפשר גם לסחוט עגבנייה מעל).

וסלט - עגבניות ובצל, מתובל בשמן זית ומלח (אפשר גם ליים).