ירון הוכנבוים וגיל ברעם נהנים במקום (צילום: גל תקשורת)

בראש פינה נפתחה לאחרונה 'פלומרי 29' טברנה שמשקיפה אל נוף ציורי עוצר נשימה ומכאן ששמה ניתן לה כמחווה לפלומרי, העיר השנייה בגודלה באי לסבוס ומעוז האוזו המפורסם, שם נולדה למעשה מזקקת האוזו העתיקה ביוון.

חיבור המספר "29" לשם לא צורף לחינם אלא נועד לבטא את מהות המקום, כמבקש להנגיש את האוכל והשתייה ולקרב אל תרבות השפע והשמחה האופייניות לשולחנות בטברנות יווניות. ומכאן שרוב המנות בו מתומחרות ב-29 שקלים, ממתאבנים (טאפאס או "מזה" בערבית, המזטים היווניים) ועד כוסות יין וקוקטיילים כולם במחירים נוחים.

צילום: גל תקשורת

המנות ב'פלומרי 29', מבוססות בעיקר על דגים, ירקות וגבינות, בין מנות הדגל  שהמקום מציע תמצאו: צזיקי חמצמץ עם עשבי תיבול מרעננים, טארמה, שהיא בעצם קציפת ביצי דגים הגירסה הייוונית למימרח איקרה, סקורדיליה, שהוא בעצם החומוס היווני עשוי משקדים ושעועית לבנה, עלי גפן ממולאים באורז ומבושל ביין וחמוציות, קפטדה, שהן לביבות כרישה וקישואים יווניות, צ'יפס בטטה וגרידת לימון, קבב דג ים וציזיקי וסופלקי טונה אדומה במרינדה של שווארמה.

צילום: גלעד הר שלג

צילום: גלעד הר שלג

צילום: גלעד הר שלג

עוד תמצאו למשל בתפריט גם טחינה מעושנת עם חציל שרוף, 'קרפצ'יו' סלק בנוסח רודוס, סרדינים מעושנים, אנשובי כבושים, ברבוניות מטוגנות, מאפה פילאס במילוי גבינת פטה וביצה עלומה ועוד.

ביום שישי (27.7) הגיעו לראות, לבלות וליהנות במקום ראשי הפועל נצרת עילית, 'הטריו' המפורסם, המנכ"ל גיל ברעם, המנהל המקצועי רועי כהן והמאמן ירון הוכנבוים. "מקום מדהים. אירוח חבל הזמן. כיף לשמוע מוזיקה יוונית וכיף לאכול את האוכל היווני", סיכם הוכנבוים.