אווירה צנועה. 'אווה ובתיה' (צילומים: שרון צור)

זה התחיל עם חנות קטנטונת שמכרה רק לחמים ועוגות הביתה, אך ככל שחלף הזמן הדרישה גדלה והמקום התרחב והפך לבית קפה-קונדיטוריה שכונתי שווה לב. מוזמנים להכיר – 'אווה ובתיה', מקום קסום לקפה ועוגה איכותית באווירה צנועה, במרכז המסחרי (קדמת ישי) ברמת ישי.

'אווה ובתיה' הן הסבתות של בעלת המקום מעיין ישראל ממושב ציפורי, האחת כורדית השנייה פולניה. השם מנציח את זכרם של הסבתות, אך גם משדר את האהבה של ישראל לאוכל ולרצון שלה לשמח אנשים -  א וו ה  ו ב תי ה.

המקום קטן, אינטימי ומעוצב בטעם טוב ובסגנון שמזכיר לרומנטיקנים ואוהבי ההיסטוריה, בית קפה תל אביבי משנות ה-40 של המאה הקודמת.

עוגות אישיות

מבחר סוגים של פאי

למקום ישנם לקוחות קבועים, שלא יכולים להעביר סוף שבוע או סתם עוד יום בלי הלחמים או העוגות של המקום. אחרים אוהבים לבוא למקום כדי ליהנות ממטבח ממוקד של מנות מיוחדות, שישראל מעידה כי היא אישית מחוברת לכל אחת מהן.

'אווה ובתיה' מציע מבחר לחמי מחמצת עם קמחים מלאים שמחירם נע בין 14 שקלים ועד 28 שקלים, מבחר מוצרים טבעוניים, עוגות בחושות מטריפות ב-50 שקל, פאים במילויי פירות וקרם שקדים ב-45 שקלים ומבחר מאפים מהמם במחיר שנע בין 12 ל-14 שקלים.

סגנון ישראלי

יש גם עוגות לטבעוניים

המוטו של המקום: לא עוד רשת, לא עוד סניף ויש מי שעומד מול הלקוחות ומסתכל להם בעיניים ומבטיח שהמוצרים משובחים ומוקפדים.

"אנחנו מקום שלא מנסה רק להרוויח אלא גם ליהנות יחד עם הלקוח", מספרת ישראל, "אני מכירה אישית את מרבית הלקוחות, מה הם אוהבים ומה הילדים שלהם אוהבים. יש לי לקוחות שיש להם כוסות אישיות שהביאו כי בהן הם אוהבים לשתות קפה ורק הם שותים בהן".

מבחר לחמים

מעיין ישראל היא דור שלישי למושבניקים ממושב ציפורי שבעמק יזרעאל. הקונדיטוריה ממוקמת במשק של ההוריה, בו גדלה. היא למדה קונדיטוריה במשך חצי שנה וסיימה מספר קורסים מקצועיים. עבדה במרכז הארץ בכמה מאפיות, קונדיטוריות ושוקולטייר. בעבר ניהלה קונדיטוריה בקיבוץ עינת במשך שנתיים עד שחזרה לצפון.