ה 1 בנובמבר הוא יום הטבעונות העולמי ואתם מוזמנים לחגוג אותו עם שלוש מנות מוקפצות וקלילות באדיבות יובל חירותי, השף הראשי של רשתות סושיה ופרנג'ליקו.

המנה האדומה

מה צריך? 

כוס אורז

 100 גרם טופו

ירקות חתוכים: בצל סגול, גזר, פלפל אדום, קוביות בטטה מטוגנות, פטריות, 

10 גרם נבטים

 140 מ"ל רוטב קארי אדום

כף וחצי בצל ירוק חתוך למקלות 

חצי כפית בצל ירוק חתוך לטבעות

כף צ'יפס סלק

איך מכינים? 

מקפיצים בווק (או מחבת) עם 15 גר' שמן לפי הסדר: בצל סגול, גזר, פלפל, פטריות, בטטה, טופו, רוטב.

מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק להקפצה נוספת בערך 20 שניות ומורידים.

המנה הירוקה. צילום באדיבות סושיה ופרנג'ליקו

המנה הירוקה 

מה צריך? 

כוס אטריות אורז

100 גרם טופו

ירקות חתוכים: בצל סגול, נבטים, ברוקולי, שעועית ירוקה, פלפל ירוק, פטריות. 

130 מ"ל רוטב קארי ירוק

כפית גרעיני חמנייה קלופים וקלויים

איך מכינים? 

מקפיצים בווק (או מחבת) עם 15 גר' שמן את המרכיבים לפי הסדר: בצל, ברוקולי, שעועית, פלפל, פטריות, טופו, רוטב, אטריות.

ממשיכים להקפיץ עד שהאטריות מוכנות וספוגות ברוטב, מוסיפים את הנבטים להקפצה מהירה נוספת (בערך 10 שניות) ומורידים מהאש.

צ'ופסוי טבעוני. צילום באדיבות סושיה ופרנג'ליקו

צ'ופסוי טבעוני

מה צריך? 

כוס אורז

15 גרם שמן

ירקות חתוכים: כרוב, גזר, גמבה אדומה טרייה, בצל, שעועית ירוקה, נבטים, בצל ירוק חתוך למקלות, נבטים

110 מ"ל רוטב סצ'ואן

100 גרם טופו קוביות

חצי כפית בצל ירוק חתוך לטבעות

 איך מכינים? 

בשמן חם מקפיצים את כל הירקות והטופו. מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה. פותחים את האורז בווק וממשיכים להקפיץ עד לספיגת הנוזלים.

מוסיפים את הנבטים להקפצה אחרונה.