החום הגדול עוד לפנינו, אבל נותן את סימניו הראשונים. ומה יותר מהיר, קל וטעים מקצת ירקות מוקפצים על המחבת לצד דג? הנה מנה מהירה להכנה.

ירקות ירוקים מוקפצים עם דג מושט

מה צריך?

2 פילטים של דג מושט

2 שיני שום פרוסות

2 בצלים ירוקים פרוסים

חצי שומר פרוס דק

חבילת תרד בייבי

ברוקולי קטן חלוט וחתוך לפרחים

20 תרמילי שעועית ירוקה חלוטה

חבילה של אפונת שלג חלוטה

צ'ילי אדום פרוס - לפי מידת חריפות מועדפת

1/2 לימון סחוט

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית  

איך מכינים?

מחממים מחבת / ווק עם 4 כפות שמן זית.

מניחים את הפילטים על צד העור בשמן החם, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד הזהבה. הופכים לצד השני לעוד דקה בערך. מוציאים ומעבירים לצלחת. 

מוסיפים למחבת עם השמן שום פרוס ומטגנים מעט. מוסיפים בצל ירוק פרוס, מטגנים מעט. מוסיפים פרוסות שומר ומטגנים יחד. כעת ניתן להוסיף את השעועית הירוקה, הברוקולי, הצ'ילי הפרוס, לערבב ולהקפיץ עוד 2-3 דקות.

להוסיף את התרד בייבי, לערבב. להוסיף את אפונת השלג.

לפזר מעל מיץ לימון, לערבב ולהוסיף חתיכות של פילה דג (ללא העור).

לפזר מעל שקדים פרוסים קלויים ולהגיש. 

אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.