דלעת ערמונים היא דלעת מיוחדת בטעמה ומרקמה המזכיר ערמונים ונמצאת ממש עכשיו בעונה. שידכתי אותה לנבטוטי עדשים כדי לייצר מנה מלאה ומשביעה לימים האלה שלמרות החום מתאים לנו משהו חמים ומקרקע. 

דלעת ערמונים ממולאת בעדשים

מה צריך?

כחמש דלעות ערמונים בינוניות חצויות ומנוקות מגרעינים

כוס נבטוטי עדשים

1 בצל ענקי

2 שיני שום

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

כמון

כורכום

מלח

להגשה: רוטב טחינה עם המון לימון

דלעת ערמונים ממולאת בעדשים. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

מורחים את חצאי הדלעות מבפנים במעט שמן זית ושמים בתנור שחומם ל 180 מעלות.

מחממים מחבת או סיר ומוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף.

מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים.

אחרי דקה שתיים מוסיפים את העדשים הנבוטים, מערבבים ומבשלים עוד כעשר דקות.

תוך עירבוב מידי פעם מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

מערבבים ומכבים את האש.

אחרי שהתערובת עומדת כמה דקות מוציאים את הדלעות, ממלאים, וממשיכים באפייה עוד כחצי שעה, או עד שהדלעות מתרככות.

מזליפים מעל טחינה לימונית ומגישים.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.