במרכז ארוחת החג השנה תבשיל טלה עם דובדבנים, אלכוהול ושקדים ירוקים. תוספת של אורז פרסי חגיגי בשילוב דובדבנים מבושמים, בשר טחון וצנוברים.

צילום: ריאן

המנות קלות להכנה ומשלבות את כל הטוב שהטבע נותן לנו בתקופה הזו: גם תפוזים בסלט וגם שקדים ירוקים וטלה בקדרה החגיגית. לקינוח הוספתי פירות צלויים בניחוח וניל - קל להכנה וסיום פשוט וקליל לסוף הארוחה שכל כך חיכינו לה. חג שמח!

סלט שקדים ירוקים

החומרים:

350 גרם שקדים ירוקים גדולים, שטופים, מסוננים ופרוסים עם הקליפה

תפוז מפורק לפלחים

בצל סגול חצוי ופרוס דק

מיץ מחצי תפוז

שמן זית

מלח גס לפי הטעם

מעט לימון

צילום: ריאן

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים, מתבלים ומגישים. 

טלה צלוי בדובדבן, אלכוהול ותבלינים

החומרים:

3-2 קילו בשר טלה - אני בחרתי ברצועת צלעות טלה וכתף טלה בלי עצם (כדאי לבקש מהקצב להכניס לרשת, וכדאי לבחור בבשר טרי וצעיר)

2 כפות כוסברה יבשה (לא להיבהל מהכמות)

כף פלפל שחור גרוס

כף שטוחה פפריקה מתוקה

מלח

חצי כוס שמן זית

חמש שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

שני שלבים לתבשיל, הראשון בתנור השלב השני חיבור התבשיל.

מערבבים את התבלינים עם השמן ומורחים את נתחי הבשר בנדיבות מכל הצדדים. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות למשך 25 דקות.

כדאי להניח את הנתחים על רשת אבל לא חובה. בנוזלים שיצטברו בתבנית נשתמש בהמשך להכנת הרוטב.

עוברים להכנת הסיר. 

החומרים לתבשיל:

15-10 שקדים ירוקים

6-5 בצלים קטנים

4-3 בצלים סגולים קטנים, פרוסים

2 ראשי שום חצויים לרוחב

חצי כוס דובדבנים מגולענים, מושרים (כשעה-שעתיים) בכוס אלכוהול

חבילת ערמונים

2 כוסות מים רותחים

כל הנוזלים שהצטברו בתבנית הבשר

מלח, פלפל שחור גרוס

3-2 מסמרי ציפורן 

אופן ההכנה:

במחבת עם עומק או סיר שטוח ורחב מטגנים את הבצלים וראשי השום עד לקבלת צבע יפה.

מוסיפים את הדובדבנים המושרים, כולל האלכוהול, מוסיפים את הנוזלים שהצטברו מסגירת הבשר בתנור והמים הרותחים, מתבלים, מביאים לרתיחה וממשיכים על אש נמוכה עוד כ־20 דקות. 

מוסיפים את נתחי הבשר סוגרים במכסה או נייר כסף ומעבירים לתנור שחומם על 160 מעלות ל־40 דקות. מורידים ל־120 וממשיכים לשעה וחצי או עד שהבשר מתפרק מהעצם. לקראת הסוף כדאי להוסיף את השקדים הירוקים כדי שיישארו רעננים.

צילום: ריאן 

אורז חגיגי

החומרים:

קילו אורז פרסי

6 כפיות מלח שטוחות

שליש כוס שמן

10 כוסות מים

חבילת כוסברה קצוצה

שני גזרים מגוררים

שמונה שיני שום פרוסות

כוס דובדבנים מושרים באלכוהול או יין

חצי כוס צימוקים מושרים באלכוהול או יין 

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את האורז עד לקבלת נוזל צלול ושקוף, משרים במים עם כפית גדושה של כורכום כ־20 דקות. מסננים ומניחים בצד. 

מטגנים את הגזר והשום הפרוס. מוסיפים אורז מסונן ומלח, מטגנים יחד כמה דקות ומוסיפים את שאר החומרים והנוזלים. מערבבים ומביאים לרתיחה עד שהמים נספגים ונוצרות ארובות.

מנמיכים את האש לנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות. מכבים ומחכים רבע שעה לפני שפותחים. 

גומו - תוספת לאורז

החומרים:

400 גרם בשר טחון

2 בצלים יבשים קצוצים

חצי כפית פלפל אנגלי

פלפל שחור ומלח

כוס צנוברים 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שקוף ומוסיפים את הבשר ומטגנים יחד, תוך כדי פתיחת הגושים. 

מתבלים במלח־פלפל, ולקראת הסוף מוסיפים חופן נדיב של צנוברים. מטגנים יחד ומניחים בצד.

צילום: ריאן

פירות מקורמלים

אננס קלוף ופרוס לעיגולים

15-10 תותים

3-2 תפוזים קלופים ופרוסים לעיגולים

2 תפוזי דם או אשכולית אדומה (לא חובה), קלופים, פרוסים או מחולקים לפלחים

מיץ משני תפוזים

שקית וניל

2-1 כפיות מחית וניל או מקל וניל חצוי כולל התוכן

3-2 כפות סוכר חום 

אופן ההכנה:

בתבנית חסינת חום מועכים גס את התותים יחד עם הסוכר וניל, יוצקים מעל מחצית ממיץ התפוזים ונותנים לסוכרים לעבוד כרבע שעה. 

מוסיפים לתבנית את שאר הפירות, יוצקים על הפירות את שאר מיץ התפוזים מעורבב יחד עם מחית הווניל או תוכן התרמיל, מפזרים מעל סוכר חום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכרבע שעה.

מעבירים למצב של גריל ומעלים ל־250 מעלות ל־10 דקות נוספות להשחמה יפה.

מגישים חמים / קר. אפשר להוסיף כדור גלידה, ממליץ על גלידת קפה השילוב מוצלח ביותר.