צ'ילי קון קרנה, תבשיל חורף נהדר, עשיר טעמים וריחות. מקורו במקסיקו ופירושו פלפלים חריפים ובשר. זהו תבשיל בוקרים שמבושל בסיר ברזל פשוט מעל מדורה (פוייקה), והכל היה תלוי במשחק הנכון עם האש.

צילום: ריאן

אם היא היתה גבוהה התוצאה היתה עיסתית ויבשה, ואם האש נכונה ומלטפת מתקבל תבשיל עסיסי עשיר טעמים שאפשר לטבול בו לחם כפרי טוב וליהנות מכל ביס.

זהו אחד מתבשילי הקדירה הפשוטים שיש לו נוכחות בבית. כיף להיפגש איתו לארוחה משפחתית משותפת, ארוחה משביעה שנותנת מענה מחבק לימים הקרים.

אני בחרתי להוסיף גם בירה, ובסוף אפילו השתעשעתי עם קבנוס טוב (לא חובה, אבל מוסיף טוויסט טוב לסיר).

צ'ילי קון קרנה

750 גרם בשר טחון גס או קצוץ קטן בסכין

2 בצלים קצוצים דק

8 שיני שום קלופות, פרוסות גס

3 כוסות שעועית אדומה או חצי חצי (או כל סוג שאוהבים), מושרית לילה

2 כפות רסק עגבניות

3 עגבניות בשלות קלופות, קצוצות גס

2 כוסות בירה

כף שטוחה אורגנו

4-3 גבעולי טימין (עדיף לימוני)

כפית פפריקה מעושנת

כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם

כפית צ'ילי גרוס

כפית פלפל אנגלי

כפית פלפל שחור גרוס

כפית כמון

מלח

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

 בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שקוף. מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים יחד עוד כשתי דקות.

מגבירים אש, מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים תוך כדי ערבוב, מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות הטריות ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב עדין.

מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מתבלים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ־45 דקות.

בינתיים מבשלים את השעועית המושרית בנפרד. מבשלים עם הרבה מים עד לריכוך קל, מסננים ומוסיפים לתבשיל, מוסיפים גם כוס בירה, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים על אש נמוכה עוד כ־45 דקות.

אפשר גם להעביר לתנור שחומם מראש ל־140 מעלות לכרבע שעה, ואז להנמיך ל־120 לכ־35 דקות נוספות.

אם רוצים להוסיף קבנוס, כדאי לעשות את זה כרבע שעה לפני תום הבישול. מוסיפים קבנוס שפרוס לפרוסות עגולות עבות (4-3 ס"מ), רצוי לא לערבב.

אפשר גם: הסיר הזה יודע לקבל לתוכו כל מיני וריאציות, כמו עלי דפנה, גזר (עיגולי או קוביות), רצועות פלפל גמבה מתוק או פלפלונים קטנים מתוקים בכמה צבעים, שיש עכשיו בסופרים וכדאי, כי הם מוסיפים המון יופי וטעם.