זמן קצר אחרי שסיימה את לימודיה בסטודיו ללימודי עיצוב פנים של ברברה ברזין ויצאה לדרך  עצמאית, הצליחה מעצבת הפנים בטי יעקובסון ליצור עבור בני הזוג ושלושת ילדיהם בית נעים, מזמין ומעורר השראה. ניכר כי כל פינה בבית תוכננה באופן מושכל ומדויק והמכלול כולו עתיר בשילובים בין מסות ונפחים, טקסטורות וצבעים שכולם יחד הופכים אותה לחוויתי ומזמין במיוחד.

את עבודתם המשותפת החלו המעצבת והזוג עוד בשלב בחירת הנכס באיזור השרון שהיה אחד מתוך מספר מועמדים פוטנציאלים ביניהם התלבטו בני הזוג. הבית המתוק בן שלוש הקומות שנבחר נסתר מהרחוב וענה במדויק על צרכיהם של השניים. שטחו כ-250 מ"ר בנוי על פני מגרש של כרבע דונם. הוא כולל עליית גג קסומה ומבעד פתחיו נשקף נוף עוצר נשימה.

עיצוב פנים: בטי יעקובסון. צילום: שירן כרמל

בקשתם העיקרית של בני הזוג מיעקובסון היתה ליצור עבור משפחתם בית מואר, מזמין ומפנק בו חדרים גדולים ומרווחים כך שלכל אחד מבני המשפחה תוכל גם להיות פינה אינטימית משלו, שפע שטחי אחסון וכן אקוסטיקה טובה בין החדרים היות וילדיהם הבוגרים מנהלים חיים גם בשעות הלילה המאוחרות.

בעלי הבית שומרים על אורח חיים ספורטיבי, בריא וירוק ודוגלים במחזור. לכל אחד מהם טעם שונה: הבעל חובב צבעים מרגיעים ומונוכרומטים ואילו האישה אוהבת צבעוניות עליזה, דרמטית ונוכחת, על כן חלק מתהליך ההעבודה היה לגשר בין התפישות השונות ולבנות פלטת צבעים שתשרה עבור שניהם אווירה נעימה במרחב.

באדיבות מטבחי פשטות. צילום: שירן כרמל

באדיבות מטבחי פשטות. צילום: שירן כרמל

עיצוב פנים: בטי יעקובסון. צילום: שירן כרמל

הבעל אנין הטעם הוא חובב בישול מושבע- מבשל נפלא ואוהב לארח. לכן תוכנן עבורו מטבח פונקציונלי, רחב ידיים ומפנק ביחד עם מעצבי גלריית  "פשטות", כיאה לגלריה המתמחה בעיצוב מטבחי בוטיק בסגנון כפרי עכשווי. שטח המטבח גדל הודות הזזת שירותי האורחים ממקומם. כך נוצר חלל גדול דיו על מנת ליצור במרכזו אי גדול עשוי עץ צבוע בגוון טורקיז מעליו משטח אלון מבוקע מרשים. סביבו ניתן לשבת בצורה מרווחת והוא אף משמש כלב הבית. על מנת לא להכנע לעיצוב בנאלי ומשעמם, נבחרו עבור ארונות המטבח גוון פודרה צרפתי אלגנטי שמייצר טוויסט. הגוון משתנה לאורך שעות היום בהתאם לזווית האור החודרת מבעד לחלונות.

עיצוב פנים: בטי יעקובסון. צילום: שירן כרמל

עיצוב פנים: בטי יעקובסון. צילום: שירן כרמל

בקשה נוספת של בעלת הבית היתה ליצור פינת כביסה נגישה ונוחה היות והם נוהגים להפריד ולכבס כל צבע בנפרד. לשם כך הורדה מקומת המגורים לקומת הכניסה שם תוכנן עבורה חדר שירות יעודי.

בבית המקורי תוכנן פטיו שעמד מיותם וללא שימוש. ההחלטה להשמיש אותו כחדר עבודה איפשרה ליצור במרחב שפע של מקומות אחסון וכן להציב בו שולחן ארוך שאיפשר ליצור שתי עמדות עבודה מרווחות.  על מנת להכניס כמה שיותר אור, תוכנן מעליו סקילייט חשמלי בתקרה.

עליית הגג שהפכה לחדר שינה קסום. צילום: שירן כרמל

קירותיהם של ארבעת חדרי השינה המקוריים בקומת המגורים נמחקו והמרחב החדש על מנת ליצור חדרים אפקטיבים ומרווחים יותר. אחד מהם אף הפך לסוויטה. החלון במאסטר ההורים נפתח וגודלו הוכפל כך הנוף המוריק נכנס פנימה במלוא הדרו.