צילום: אורי טירולר לא כולם יצאו ניזוקים מסופת השלגים והקור העז. מגדלי הגפנים ומטעי הפרי הנשירים באזור ההר בגליל העליון דווקא שמחים. מזג אוויר חורפי וקר מבטיח מנות קור שלהם זקוקים העצים כדי להניב פרי בכמות ובאיכות.

אפקט הסערה: תושבים תקועים ועצים קורסים
מחכים לכם בעמוד של "ידיעות העמק" בפייסבוק

ביקב הרי גליל ביראון, ברכו על השלג שירד בסוף השבוע ומזג האוויר הקר. הכורמים והייננים מקווים שירד שלג גם בחודשים ינואר ופברואר וייתן את מנות הקור הטובות לגפני היין. בכרמים בגובה של 600-700 מטר מעל פני הים, השלג, הטמפרטורות הנמוכות ומנות קור ברמה גבוהה יתרמו לענבים מובחרים יותר בבציר האביבי בעונה הקרובה. מזג האוויר הקר מאפשר לענבים לפתח את הטעמים והריכוז הנפלאים, תוך שמירה על החמיצות וגם בציר מאוחר יחסית.



למיקומו של הכרם השפעה טובה על איכות היין המופק מן הענבים הצומחים בו: הטמפרטורה, הרוח, הלחות והמינרלים בקרקע משפיעים כולם על אופי היין. הפרמטרים החשובים לגידול ענבים מצוינים, לילות קרים בקיץ וקור עז בחורף. בעיקר עקב ההתחממות הגלובלית צפוי, כי כרמים רבים הממוקמים באזורים נמוכים יהפכו להיות חמים מדי לייצור יין איכותי ולכן הכרמים והיקבים הממוקמים בגובה, אידיאליים בשל מזג האוויר הקר בהם לאורך השנה.

"הכרמים מצויים כעת ב'תרדמת החורף' שלהם", אומר מיכה ועדיה, יינן ראשי של יקב הרי גליל, ביראון "הגפן זקוקה למנות קור בכדי להיכנס לתרדמת חורף. הגפנים כמו מתכנסות בתוכן, מורידות את כל חומרי המזון למערכת השורשים, העלים נושרים והן נרדמות לכל חודשי החורף. אדמה עשירה ופורייה ושילוב של תנאי אקלים ייחודיים לגידול גפן, מאפשרים טיפוח ענבי יין איכותיים, השוני בין העונות יכול להוות חותם ייחודי לאופיו של הבציר באותה שנה".