צילום: index open בשבוע הבא יתקיים במכללת תל חי כנס יזמות עסקית, כנס המתקיים מידי שנה כחלק משבוע היזמות העסקית העולמי. הכנס שכותרתו השנה: 'יזמות וחדשנות – מזון לכלכה ולחברה', מיועד לעידוד ולטיפוח היזמות העסקית והחברתית בגליל. הכנס נערך בשותפות עם מט"י צפון הגליל והמועצות האזוריות גליל עליון ומבואות חרמון".

מחכים לכם בעמוד של "ידיעות העמק" בפייסבוק

אחת היוזמות המעניינות שיוצגו בכנס תוצג על ידי גריר ברקני, תושב נצרת, שסיים לימודי תואר ראשון במסלול מדעי המזון במכללת תל חי. ברקני כבר נמצא בעיצומו של תהליך שאמור להביא להקמת מפעל מזון באזור התעשיה הצפוני של קרית שמונה.



ברקני מתכוון להשתמש בידע שרכש במסגרת לימודיו ובהיכרות הקרובה שלו עם המאפים המתוקים הנפוצים במגזר הערבי, כדי לפתח ולייצר מוצרים קפואים שאותם ניתן יהיה לרכוש במרכולים וברשתות המזון. ברקני מתכוון להנגיש לציבור היהודי את אותם מוצרים שבגללם הם מוכנים לנסוע לעיתים לכפרים הערבים, כמו בקלוואה, כנאפה, קטאייף ועוד. "יש לנו כבר תוכנית עסקית, ויש גם התעניינות של משקיעים", אומר ברקני. "ככל הידוע לי, זהו פיתוח חדש, ואין כיום מוצרים כאלה זמינים בשוק".

על פי התוכנית העסקית אמור המפעל להעסיק בשלב ראשון 15 עובדי ייצור, ועוד כמה עובדים בתפקידים מקצועיים בכירים. האתגר הגדול של ברקני הוא להצליח לשמר במוצר קפוא את אותם טעמים וניחוחות שקיימים במאפים הערביים המסורתיים. "יש כיום טכנולוגיות חדשות שמקרבות את מוצרי המזון המתועשים יותר ויותר אל הטעם המקורי", אומר ברקני. "אנחנו נבחן את המוצרים באמצעות פאנל טועמים, וכן באמצעות מכשיר המכונה 'לשון אלקטרונית', שמסוגל לזהות טעמים בדיוק מירבי".

היוזמה של ברקני זוכה לתמיכה של ד"ר אופיר בנימין, מרצה בחוג למדעי המזון בתל חי. "זו יוזמה מבורכת", אומר ד"ר בנימין. "אמנם מדובר בבחור שרק סיים תואר ראשון, אבל יש בו את הרוח היזמית, ואת הרצון והנחישות. החזון שלי הוא שעוד סטודנטים שלנו יקימו מפעלים דומים, ושקרית שמונה תהפוך למרכז לתעשיית מזון. מדברים הרבה על הצורך להשאיר את הסטודנטים הבוגרים של המכללה בגליל. יוזמות מהסוג הזה הן בדיוק מה שדרוש לשם כך".