צילום: shutterstock במרכז הרפואי פוריה ציינו את "יום התזונה הבינלאומי" בסקר בקרב המטופלים לבדיקת הצריכה התזונתית. נתוני ארגון הבריאות העולמי מצביעים על שכיחות של בין 20 אחוז ל- 50 אחוז מקרי תת-תזונה בבתי החולים.

מחכים לכם בעמוד של "ידיעות העמק" בפייסבוק

מתברר כי למרות השכיחות הגבוהה מודעות הצוות המטפל למצבם התזונתי של החולים עדיין לוקה בחסר. תת תזונה באשפוז הינו גורם סיכון להארכת ימי האשפוז, לאשפוזים חוזרים, לעיכוב בהחלמה, לתחלואה ואף תמותה. כמו כן, ירידה בצריכת המזון במהלך האשפוז אצל חלק נכבד מהחולים מעלה את הסיכון להופעת סיבוכים כמו זיהומים, תפקוד נשימתי ירוד.



גלית מגריל, מנהלת היחידה לתזונה קלינית בפוריה גלית מגריל מסבירה: "ייתכן שחלק מהמטופלים לא אוהבים את האוכל בבית החולים, בכל מקרה, ישנם מאושפזים שלא אוכלים כהלכה, מאבדים ממשקלם ומצבם עלול להידרדר. דווקא במהלך אשפוז חיוני מאוד לאכול כמו שצריךף היות ובמצבי מחלה הדרישה התזונתית של הגוף עולה בהשוואה לאדם בריא".

ביום חמישי שעבר צוין יום התזונה הבינלאומי - "יום התזונה" הינו פרויקט מחקר בינלאומי במסגרתו נבדקים במקביל מספר רב של מרכזים רפואיים ברחבי העולם, כאשר המטרה היא מיפוי אירועי תת תזונה של מטופלים ובדיקת הצריכה התזונתית ביום המחקר. הפרויקט הינו פתוח, לא התערבותי וחוזר על עצמו מידי שנה. גם השנה, ביצעו דיאטניות היחידה לתזונה קלינית בפוריה את הסקר בשתי המחלקות הפנימיות.

במסגרת הסקר 40 מטופלים ענו על שאלון אנונימי העוסק באופן האכילה והכמות הנאכלת בארוחת הצהרים או הערב. במקביל, בעזרתו של צוות הסיעוד במחלקות הפנימיות, בוצע איסוף נתונים אנונימיים מהתיקים הרפואיים, אשר תרם מאוד להצלחת הפרויקט. הנתונים שנאספו יעברו עיבוד וניתוח סטטיסטי לאחריו יוכלו אנשי המקצוע לקבל את התוצאות ואף לראות את ההשוואה למרכזים רפואיים אחרים. "זה מידע חשוב שמאפשר לנו לשפר כל הזמן את הטיפול שלנו במטופלים", סכמה גלית מגריל.